Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc over eerste F1-races: "Phoe, wat een eind!"

Charles Leclerc is komend seizoen rookie-af. Hij kent inmiddels het klappen van de Formule 1-zweep, maar nog geen jaar geleden was alles nieuw voor de talentvolle Monegask. Erg nieuw.

"In de eerste races had ik na twintig rondjes het idee dat de race er met twee rondjes wel op zou zitten, puur omdat ik dat gewend was vanuit de Formule 2. Vervolgens kreeg ik te horen dat ik er nog veertig moest. Phoe, wat een eind!", zo schetst Charles Leclerc een jaar later.

"De andere verschillen tussen de Formule 2 en en de Formule 1 zaten hem vooral in het managen van de banden en de brandstof. Dat laatste was in de Formule 2 sowieso niet aan de orde en was in dat opzicht wennen, maar verder zijn de verschillen niet mega." Buiten het delen van zijn ervaringen denkt Leclerc de rookies van dit jaar niet te kunnen adviseren over hoe zij hun eerste races in dienen te gaan. George Russell, Leclercs opvolger als F2-kampioen, zal bijvoorbeeld net zoals hijzelf zelf zijn weg moeten vinden. "George is een topcoureur. Ik weet niet of hij de eerste races net zo zwaar zal vinden als ik, maar ik heb geen tips voor hem. Ik denk dat hij ook zonder de weg naar de top prima zal weten te vinden."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst