Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Leclerc over rivaliteit Verstappen: "Heb al zoveel meegemaakt met Max"

Charles Leclerc komt Max Verstappen dit Formule 1-seizoen niet voor het eerst in zijn racecarrière tegen in de strijd vooraan. De Monegask kijkt met glimlach terug én vooruit op hun tweestrijd.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

Charles Leclerc en Max Verstappen worden twee weken na de Grand Prix van Oostenrijk op de Red Bull Ring nog uitgebreid herinnerd aan die race. De Nederlander mocht zijn zege houden, ondanks een onderzoek achteraf naar de allesbepalende botsing tussen de twee rijders.

"Max en ik hadden vroeger al wat 'tricky' momenten in onze karttijd", aldus Lerclerc tegenover de in Silverstone verzamelde media, waaronder RacingNews365. "Dat is goed voor de show en hopelijk volgen er nog veel meer mooie momenten in de toekomst."

De Ferrari-coureur laat zich echter niet gek maken: "Het maakt mij niet uit wie er in de auto's om me heen zitten. Ik richt me op mezelf. Maar natuurlijk moet je van elke coureur leren hoe ze vechten. Max ken ik nog goed uit de kartdagen: we zijn wel veranderd, maar ik weet dat hij een agressieve coureur is."

Volgens de Monegask is de band tussen de nu 21-jarige coureurs wel beter geworden. Daar werd hij aan herinnerd door een video die de afgelopen twee weken veel voorbij is gekomen, waarop een jonge Max meent dat een jonge Charles hem van de kartbaan heeft gedrukt.

Leclerc: "Ik heb die video ook overal gezien. Toen was het precies omgekeerd, acht jaar terug. Nu rijden we voor topteams in de Formule 1, daar droomden we vroeger van! Zo besef ik weer dat we al zoveel hebben meegemaakt."

Voorspel en win

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws

2 reacties