Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc: "Probeer niet te dromen achter het stuur van de Ferrari"

Charles Leclerc laat zich al bijna twee testweken van zijn beste kant zien als nieuwste aanwinst van Ferrari. De Monegask leeft zijn droom, maar probeert dat soort gedachten uit te schakelen zodra hij achter het stuur kruipt.

Als antwoord op de vraag van RacingNews365 laat Charles Leclerc weten dat hij nog altijd zeer happy is met de kans om voor Ferrari te rijden, maar dat hij ook met beide benen op de grond willen blijven staan.

"Ik ben nog steeds gek op die rode kleur, maar als ik in de auto zit, probeer ik mijn emoties zoveel mogelijk uit te schakelen en me te concentreren op de job die ik moet doen. Ik ben dan veel meer bezig met hoe ik de auto dien te besturen dan met welke auto ik bestuur." Leclerc zit vandaag (donderdag) voor het laatst in de SF90 en de Monegask geeft aan dat de auto nu nauwelijks anders voelt dan aan het begin van de eerste testweek. "Het gevoel in de auto is niet veranderd sinds de eerste testdag. De balans van de auto is vanaf het allereerste begin behoorlijk goed en dat is tot op de dag van vandaag niet veranderd. Vandaag (donderdag, red.) is wederom een goede dag, waarop we veel kunnen rijden, wat zeer welkom is na de vertraging van gisteren." Met medewerking van Joe van Burik.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"