Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc richt pijlen op eerste titel met Ferrari: "Alles om voor te spelen"

Charles Leclerc gaat na zijn overwinning in Monza voor een tweede zege op rij. Gemakkelijk gaat dat echter niet worden, want de Monegask ziet McLaren nog steeds als snelste team.

Leclerc Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Hoe goed is Ferrari na de upgrade in Monza? Dat is een van de vragen waar we tijdens het weekend in Azerbeidzjan antwoord op zullen krijgen. Charles Leclerc, de winnaar van de vorige GP, is van mening dat de Scuderia nog niet op het niveau van de concurrentie zit.

"Ik denk niet dat we al op het niveau van McLaren en Red Bull zitten. En als zij hun pakket niet optimaliseren, dan kunnen we er zijn en proberen we te winnen. En dat hebben we in Monza gedaan. Maar we moeten nog wel wat stappen vooruit zetten om ze consequent uit te dagen. Vooral McLaren heeft nog steeds de snellere auto, daarachter zit waarschijnlijk Red Bull. En dan komt Mercedes, afhankelijk van ons. Wij zijn wat inconsistenter. We hebben dus nog wat werk te doen", zo vertelt Leclerc tegenover onder meer RacingNews365.

Daar gaat de Monegask later nog dieper op in. "Ik denk dat we op hetzelfde niveau als Mercedes zitten. Ik denk dat we met deze nieuwe generatie auto's bij veel verschillende teams ups en downs hebben gezien. Het is heel moeilijk om het momentum te vinden en om echt een rechte lijn te hebben wat betreft de vooruitgang met upgrades. En ik denk dat Mercedes en wijzelf vooruitgang boeken, maar soms ook voor verrassingen komen te staan."

Leclerc vervolgt: "Ik denk dat McLaren waarschijnlijk het sterkste team is. Als je kijkt naar de laatste acht, negen races, zijn ze super consistent geweest. Red Bull was erg consistent tot de laatste race. Het was een mindere verrassing voor hen, maar een goede voor ons. Ik denk dat dat de pikorde is. Ik denk dat McLaren bovenaan staat, met Red Bull daar vlak achter. En dan zijn daar Mercedes en onszelf, die nog wat meer consistentie moeten vinden."

Dan gaat de Monegask nog in op de situatie in beide kampioenschappen, te beginnen bij de titel voor de coureurs. De achterstand van Leclerc op Max Verstappen is momenteel 86 punten. "Ik denk dat we realistisch gezien niet alleen een stap in performance nodig hebben, maar waarschijnlijk ook wat geluk. Maar bij de constructeurs hebben we alles om voor te spelen. Ik denk dat het verschil iets van 40 punten is, wat haalbaar is met twee coureurs in één team." 

"Wat dat betreft hebben we onze kansen en is het een doel dat we onszelf zullen stellen. Maar voordat we aan een titel kunnen denken, moeten we onze auto verbeteren, zodat we consequent mee kunnen strijden met de jongens vooraan het veld. En dus niet dat we er één race bij zitten, omdat ze hun pakket niet hebben geoptimaliseerd."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull