Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc schrikt wakker uit zijn droom om Verstappen achter zich te houden

Charles Leclerc start de GP van Azerbeidzjan op P1, maar heeft er een heel hard hoofd in dat hij die plek kan behouden. Hij droomt ervan, maar weet dat het in de praktijk onmogelijk gaat zijn om Max Verstappen en Sergio Perez achter zich te houden.

Ferrari is ijzersterk in de kwalificatie, maar in de races weten de Italianen nog geen vuist te maken tegen Red Bull. In de sprintrace zagen we dat opnieuw, want Leclerc werd al snel in de kraag gevat door Sergio Perez. Alleen schade, volgens Christian Horner goed voor driekwart seconde tijdverlies per ronde, voorkwam dat Verstappen ook aan Leclerc voorbij ging. De racepace van Ferrari doet dan ook onder voor die van Red Bull, zo oordeelt Leclerc na afloop. "Dit was slechts een korte race, maar we zagen helaas al heel snel dat de racepace van Red Bull heel goed was. Dat is dus de prioriteit voor Ferrari de komende races. Onderdelen introduceren en zorgen dat onze racepace beter wordt. Dat is onze focus. Hopelijk komt het snel." Toch is er ook iets positiefs te melden. "Maar!", benadrukt hij. "We mogen niet vergeten dat we twee races geleden veel verder naar achteren lagen vergeleken met Red Bull. Op zaterdag was het een stap voorwaarts, maar het is nog niet genoeg om met Red Bull te strijden."

Dromen

Leclerc hoopt vurig dat hij op zondag een vuist kan maken tegen Verstappen en Perez, die achter hem op P2 en P3 starten, maar hij heeft er een heel, heel hard hoofd in. Hij schrikt dan ook snel wakker uit zijn droom als hij hardop filosofeert over de GP van Azerbeidzjan op zondag. "Hopelijk heb ik een goede start net als op zaterdag, waarna ik een beetje weg kan rijden en Checo en Max achter me kan laten. Wie weet is ons bandenmanagement wel beter, maar ik heb het er heel lastig mee om dat te geloven. Op zaterdag had ik het gevoel dat ik het geweldig deed qua bandenmanagement en er niets meer in zat." "Ik wil graag geloven in de overwinning en ik ga er alles aan doen, maar de realiteit is dat Red Bull in de race iets heeft wat wij niet begrijpen. Ze zijn te snel voor ons. We weten dat ze ook met DRS heel snel zijn, dat is waarschijnlijk het grootste verschil tussen onze twee auto's. Ik wist daarom ook dat ik weinig tegen een aanval van Perez kon doen in de sprintrace." "Wij moeten dat ook vinden. Ik zal nooit tevreden zijn met P3, maar je moet ook realistisch zijn. We moeten punten mee naar huis nemen, wetende dat we het maximale hebben gepresteerd. Tevreden zijn met P3 zou niet juist zijn, want we willen bovenaan staan. Daar moeten we aan gaan werken."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"