Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc staat voor eerste GP Japan stil bij overlijden Bianchi

Charles Leclerc debuteert in 2018 in de Formule 1 en zodoende werkt de Monegask op Suzuka zijn eerste Japanse Grand Prix in de koningsklasse af. Vier jaar geleden voltrok er zich een tragedie op die baan. Leclercs mentor Jules Bianchi klapte keihard tegen een kraanwagen aan en zou negen maanden later aan zijn op Suzuka opgelopen verwondingen, bezwijken.

Ook al is het inmiddels al vier jaar geleden, morgen (vrijdag) op de datum exact, vergeten wordt Bianchi nooit. Enkele coureurs rijden nog altijd met 'JB17' rond, een verwijzing naar Bianchi's initialen en diens startnummer.

Voorafgaand aan het Japanse weekend stond Leclerc stil bij zijn betreurde vriend. "De eerste keer voor mij in Japan. Het is onmogelijk om niet te denken aan dat wat hier vier jaar geleden is gebeurd. We missen je Julio (bijnaam van Bianchi, red.), ik ga mijn best doen om het een goed weekend te laten zijn voor jou", schrijft Leclerc op zijn persoonlijke Instagram-pagina. Jules Bianchi overleed op 17 juli 2015, hij werd 25 jaar oud.

Bod71BCjrnR

Dit bericht bekijken op Instagram First time for me in Japan. Impossible to not think of what happened here 4 years ago. We miss you Julio, big push to make a good week-end for you ❤️ @julesbianchi17 Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc) op 3 Okt 2018 om 3:32 (PDT)

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"