Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc staat weer achter Sainz: "Dat was heel erg lastig"

Charles Leclerc moest het de afgelopen raceweekenden al afleggen tegen teamgenoot Carlos Sainz en ook tijdens de sprintkwalificatie in China moest hij het onderspit delven. Daar waar Sainz op de vijfde plek staat, moet Leclerc tevreden zijn met de zevende plek.

Leclerc China Sprint Qualifying
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc en Ferrari zijn al enkele jaren een ideale combinatie en er komt met regelmaat een keurig resultaat uit voort. De Monegask kan een fantastische ronde neerzetten tijdens de kwalificatie en ook tijdens de races laat hij zien uit wat voor racehout hij gesneden is, maar de afgelopen raceweekenden valt het stiekem wat tegen. Het seizoen begon met pech in Bahrein, maar sindsdien probeert hij stapje voor stapje te verbeteren. Toch helpt het niet mee dat Carlos Sainz de vorm van zijn leven juist wél gevonden lijkt te hebben.

Echter, Leclerc geeft aan dat de goede prestaties van zijn teamgenoot niks zeggen over zijn eigen vorm. "Hij doet het nu gewoon beter, zo simpel is het. Bahrein was lastig te vergelijken omdat ik daar problemen had, maar verder vond ik dat ik daar wel een heel sterk weekend achter de rug had. De laatste twee races was hij wel gewoon sterker, maar het is nu aan mij om de nodige verbetering te vinden en dat onderlinge verschil dicht te rijden. Ik moet daar vooral tijdens de kwalificaties aan werken, want dat is normaal gesproken een van mijn sterkste punten", zo vertelt hij tegenover onder meer RacingNews365.

Crash in de sprintkwalificatie

Tijdens de sprintkwalificatie in China wist de Spanjaard opnieuw meer uit de SF-24 te halen dan Leclerc. Gedurende het laatste deel van deze sessie begon het opeens flink te regenen, waardoor de mannen op de intermediates naar buiten gingen. Leclerc verloor in die sessie zelf nog de macht over het stuur en tolde over het Shanghai International Circuit heen, zonder al te grote schade.

De Monegask is niet tevreden na de sprintkwalificatie, zo vertelt hij voor de camera van F1 TV. "De eerste outlap (in SQ3, red.) was ontzettend lastig om eerlijk te zijn. Het was heel erg lastig om de banden warm te krijgen. Ik probeerde nog wat agressiever te zijn, maar toen verloor ik de bolide in bocht 8."

Leclerc baalt, want na dat incident had hij schade en kon hij niet meer het onderste uit de kan halen. Al had een veel hogere startpositie voor de sprintrace er volgens hem ook niet ingezeten. "Er was niet heel veel meer dat we hadden kunnen doen, er waren geen wonderen te verrichten. Maar vanuit mijn kant heb ik wederom niet het maximale uit deze kwalificatie kunnen halen en daar ben ik niet blij mee. "

De omstandigheden voor Ferrari zijn beter wanneer het droog is in Shanghai. Tijdens de eerste vrije training is de 26-jarige coureur aan de slag gegaan met het managen van de temperatuur in de banden. "Toen het droog was heb ik wat vooruitgang kunnen boeken en daar ben ik heel blij mee." Voor nu kan Leclerc alleen naar zaterdag en zondag kijken. "We zullen morgen proberen het maximale uit de sprintrace te halen en dan ook gedurende de race."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez