Leclerc tekende contract voor vier seizoenen bij Ferrari

14 sep. 2018 19:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Charles Leclerc hoeft zich voorlopig geen zorgen te maken over zijn toekomst. Het jonge talent tekende een vierjarig contract met Ferrari, dat hem tot en met 2020 verbindt aan de Scuderia.

Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene was op vrijdag in Singapore aanwezig tijdens de FIA-persconferentie. Vanzelfsprekend was de komst van Charles Leclerc onderwerp van gesprek. De Monegask doorliep met groot succes het talentenprogramma van Ferrari en vervangt Kimi Raikkonen vanaf 2019.

"Eind 2015 of begin 2016 heb ik het eerste contract met Charles getekend, waarmee hij werd opgenomen in de Ferrari Academie. In deze overeenkomst hadden we al afspraken gemaakt over de toekomst in de Formule 1, zoals we dat ook met Antonio Giovinazzi hebben gedaan. Dit betekent dat wij een verandering van filosofie hebben doorgevoerd binnen Ferrari door talenten een kans te geven in de Formule 1."

Bij Ferrari wordt Leclerc teamgenoot van Vettel die nog tot en met 2020 onder contract staat. Zijn jonge teamgenoot ligt nog langer vast bij de Italianen en als het aan Arrivabane ligt mogelijk nog langer dan de komende vier jaren: "Hopelijk kan Charles zijn carrière bij ons zeer lang voortzetten, maar hij rijdt minimaal tot en met 2022 voor Ferrari."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen