Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc tekende contract voor vier seizoenen bij Ferrari

Charles Leclerc hoeft zich voorlopig geen zorgen te maken over zijn toekomst. Het jonge talent tekende een vierjarig contract met Ferrari, dat hem tot en met 2020 verbindt aan de Scuderia.

Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene was op vrijdag in Singapore aanwezig tijdens de FIA-persconferentie. Vanzelfsprekend was de komst van Charles Leclerc onderwerp van gesprek. De Monegask doorliep met groot succes het talentenprogramma van Ferrari en vervangt Kimi Raikkonen vanaf 2019.

"Eind 2015 of begin 2016 heb ik het eerste contract met Charles getekend, waarmee hij werd opgenomen in de Ferrari Academie. In deze overeenkomst hadden we al afspraken gemaakt over de toekomst in de Formule 1, zoals we dat ook met Antonio Giovinazzi hebben gedaan. Dit betekent dat wij een verandering van filosofie hebben doorgevoerd binnen Ferrari door talenten een kans te geven in de Formule 1."

Bij Ferrari wordt Leclerc teamgenoot van Vettel die nog tot en met 2020 onder contract staat. Zijn jonge teamgenoot ligt nog langer vast bij de Italianen en als het aan Arrivabane ligt mogelijk nog langer dan de komende vier jaren: "Hopelijk kan Charles zijn carrière bij ons zeer lang voortzetten, maar hij rijdt minimaal tot en met 2022 voor Ferrari."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden