Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc verbaasd na veroveren poleposition: "Ik dacht dat Red Bull sterk was"

Charles Leclerc verbaasde zichzelf toen hij er aan het einde van de kwalificatie voor de GP van Azerbeidzjan een razendsnelle ronde uit wist te persen. Hij veroverde de pole met 0,25 seconden voorsprong op Sergio Perez en drie tienden op Max Verstappen.

Sergio Perez en Max Verstappen moesten tijdens de kwalificatie voor de GP van Azerbeidzjan genoegen nemen met de tweede en derde plaats. Charles Leclerc was hen ruimschoots te snel af. De Ferrari-coureur had het niet aan zien komen, want tot aan zijn laatste ronde zag hij dat Red Bull veel sneller was. "Het voelt goed!", jubelt hij na afloop. "Deze had ik niet aan zien komen, want ik dacht dat Red Bull heel sterk was. Zeker in Q1 en Q2 dacht ik echt niet dat we sneller waren dan hen, maar in de laatste ronde kwam alles samen en wist ik er een goede ronde uit te persen. Daar ben ik extreem blij mee."

Bandenmanagement cruciaal

Het is al de vierde poleposition op rij voor Charles Leclerc, maar de vorige drie races wist hij dit niet om te zetten in een overwinning. Toch merkt de Monegask dat het bij Ferrari steeds beter gaat in de races. "Ik ben heel benieuwd naar de race op zondag. Bandenmanagement is hier heel belangrijk. De laatste twee races ging dat heel goed, sinds we nieuwe upgrades hebben meegebracht. Al met al hebben we daardoor een stap kunnen maken op racepace, dus het wordt interessant om te zien of dat hier in Bakoe ook het geval zal zijn", aldus Leclerc.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"