Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc verklaart zeer opmerkelijke clash met Norris

Charles Leclerc kende geen lekkere aanloop naar de kwalificatie in Barcelona. Hij kwam namelijk in aanraking met een van zijn concurrenten, Lando Norris. Leclerc geeft nu uitleg over wat er volgens hem gebeurde tijdens de derde vrije training.

Leclerc Quali Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De derde vrije training eerder op deze zaterdag verliep aanvankelijk prima, maar aan het einde van die sessie gebeurde er ineens een heleboel. Zo hield Lando Norris Charles Leclerc op, waarna de Monegask de McLaren-coureur raakte. Daarvoor mochten de beide kemphanen zich melden bij de wedstrijdleiding en uiteindelijk kwam Leclerc er goed vanaf: hij kreeg 'slechts' een reprimande.

Maar wat gebeurde er nu precies? De Ferrari-coureur legt het uit tegenover onder meer RacingNews365. "Lando kwam uit de pitstraat en ik zat erachter in een pushronde. Toen hij zijn ronde afbrak, brak ik die van mij ook af. Ik remde om naast hem te komen rijden, maar ik schatte het verkeerd in. Ik zat aan de rechterkant van de baan en wilde de auto's erachter niet hinderen. Ik zat dus een beetje tussen mijn eigen frustratie en het in de spiegel kijken om niemand te hinderen. Toen botsten we, maar het was meer een misverstand."

Het was daarbij niet de bedoeling van Leclerc om Norris te intimideren. "Je bent altijd gefrustreerd als je dat doet, maar je wil hem nooit raken. Dat is het laatste wat je wil doen, om je auto te beschadigen met direct daarna de kwalificatie. Dat is nooit het doel", zo sluit de Monegask af.

Bekijk hieronder wat er precies gebeurde tussen Leclerc en Norris!

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'