Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc verliest twee WK-punten na knullige straf tijdens GP België

Charles Leclerc heeft vijf seconden straf gekregen aan het einde van de GP van België. Hij reed te snel door de pitstraat...

Leclerc Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Kort voor het einde van de Belgische GP besloot Ferrari haar coureur Charles Leclerc nog naar binnen te roepen voor een nieuw setje van de zachte banden, waarschijnlijk in een poging om nog de snelste ronde te rijden. Leclerc kwam echter net achter Fernando Alonso terug de baan op, waarna hij nog een ronde nodig had om de Spanjaard in te halen.

Uiteindelijk kwam hij net als vijfde over de finishlijn, voor de neus van de Alpine-coureur. De snelste ronde had hij niet neergezet: hij kwam ruim een halve seconde tekort op de snelste tijd van Verstappen. Toen kwam echter nog het nieuws dat Leclerc bij zijn pitstop de fout in was gegaan...

Te snel in de pitstraat

Hij had namelijk te snel gereden door de pitstraat, wat niet toegestaan is. Daar waar je voor zo'n overtreding in de trainingen slechts een waarschuwing krijgt, zo is men in de race minder coulant. Leclerc kreeg vijf seconden bij zijn finishtijd opgeteld, waardoor hij weer terug is gevallen tot achter Alonso.

Daardoor wordt hij als zesde en niet als vijfde geclassificeerd, wat betekent dat Leclerc geen tien maar acht punten krijgt. Zijn achterstand op Verstappen loopt daardoor nog verder op. Na de GP van België is het 98 punten en is zelfs Sergio Perez hem voorbij gegaan in het kampioenschap.

En ohja: Leclerc reed 81 kilometer per uur, daar waar 80 was toegestaan in de pitstraat. Zuur...

Ook interessant:

Ben jij sneller dan een F1-team? Speel de pitstop challenge en win vette prijzen!

Een F1-team wisselt in een slordige twee seconden vier banden. Hoe snel ben jij? En ben je sneller dan jouw vrienden? Check het nu!

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2022 RN365 Nieuwsdossier

26 reacties

Viaplay

Unibet
x
Kostenpost Perez vergezelt Stroll en Sargeant op teleurstellend F1-lijstje