Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc verrast door 'onverwachtse' poleposition voor Perez

Charles Leclerc moest tijdens de kwalificatie van de GP van Saoedi-Arabië genoegen nemen met de tweede tijd achter concurrent Sergio Perez. De Ferrari-coureur had dit naar eigen zeggen niet gelijk verwacht.

De kwalificatie in Djedda is een grote uitdaging voor de Formule 1-coureurs, zo ook voor Charles Leclerc. De Ferrari-coureur kon poleposition niet veroveren, maar start wel vanaf de eerste startrij nadat hij in Q3 de tweede snelste tijd klokte. "De ronde voelde erg goed", zegt hij optimistisch. "Ik ben er blij mee! De hele kwalificatie ging eigenlijk over de auto op het asfalt houden en dus geen fouten te maken. In Q3 ging ik er echter gewoon voor. Alles kwam ineens samen, op een paar kleine dingen na." Leclerc was sneller dan teamgenoot Carlos Sainz, die vanaf P3 zal starten

Leclerc: 'Had het niet verwacht van Perez'

Sergio Perez ging er uiteindelijk vandoor met poleposition. De Red Bull-coureur verraste door een sterke run in de laatste minuten van de kwalificatie. "Ik had het niet verwacht, die rondetijd van Checo", zegt Leclerc vlak na het einde van Q3. Perez was sneller dan teamgenoot en regerend wereldkampioen Max Verstappen, die de race vanaf de vierde plaats zal starten. De Limburger start achter beide Ferrari-bolides. Leclerc is voorzichtig optimistisch: "Het is morgen weer een nieuwe dag. Laten we hopen op een goede start!"

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'