Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc verrast door poleposition: "Dachten dat het Verstappens kant op zou vallen"

Charles Leclerc heeft de poleposition veroverd voor de GP van Frankrijk, maar volgens de Ferrari-coureur zag het daar een lange tijd niet naar uit. Tot hij plots vloog in de kwalificatie.

Met een ruime voorsprong van 0,3 seconde op Max Verstappen was het Charles Leclerc die in Frankrijk naar de poleposition snelde. Teamgenoot Carlos Sainz gaf hem in het proces wel een slipstream, aangezien de Spanjaard toch een straf heeft en de race op zondag achteraan zal starten. "Het was een geweldige ronde", glundert Leclerc na afloop. Het hele weekend had ik het al lastig om een goede ronde te rijden, maar nu lukte het. Ik moet wel zeggen dat ik help kreeg van Carlos, dus dat was geweldig teamwerk, want zonder hem was het veel spannender geweest. Enorm bedankt Carlos! Ik hoop dat hij zich op zondag kan mengen in de strijd om de poleposition."

Lecelerc verrast

Voor Leclerc kwam de pace van hem en zijn teamgenoot in de kwalificatie als een verrassing, want in de laatste vrije training was het nog Verstappen die aanzienlijk sneller was. Een aangename verrassing, lacht de Monegask. "Ja, wij dachten vooraf dat het de kant van Red Bull op zou gaan vallen, maar na Q1 was ik heel verrast door de pace die we hadden. Ook in Q2 waren we heel sterk, dus op een of andere manier hebben we het om weten te draaien voor de kwalificatie. Een leuke verrassing."

Vraagtekens bij Red Bull

Maar de punten worden natuurlijk pas op zondag verdeeld. Leclerc moet eerlijk toegeven dat hij geen idee heeft wat hij van Red Bull moet verwachten. Vanwege een straf voor Sainz zal hij in zijn eentje de strijd aan moeten gaan, want de Spanjaard start helemaal achteraan. "De Ferrari voelt in ieder geval goed, maar het is lastig in te schatten wat de Red Bull-jongens op vrijdag hebben gedaan, want ze hadden heel erg verschillende rondetijden. We gaan zien hoe het op zondag gaat!", aldus de zestienvoudig polesitter.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten