Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc verwacht snel einde aan worsteling Verstappen en Red Bull

Na zijn overwinning in Monaco staat Charles Leclerc 31 punten achter Max Verstappen in de WK-stand. De Monegask blijft realistisch over een strijd om de wereldtitel, maar heeft ook hoop.

Leclerc Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen heeft het de afgelopen races niet zo makkelijk in de Formule 1. De Nederlander pakte een zwaarbevochten overwinning in Imola, maar werd in Miami en Monaco verslagen door Lando Norris en Charles Leclerc. De laatstgenoemde coureur staat nu zelfs tweede in de WK-stand en moet nog een achterstand van 31 punten zien te overbruggen. Leclerc ziet dat Red Bull worstelt met hobbels en kerbstones, al verwacht hij ook dat het team van Verstappen snel zal verbeteren.

"We hebben drie races, inclusief Canada, gehad waar hobbels en kerbstones zeer belangrijk zijn", vertelt Leclerc tegenover onder meer RacingNews365. "Hier (in Canada red.) is het rijden over kerbstones opnieuw van belang, dus ik denk dat we dezelfde trend terug gaan zien. Ik verwacht alleen dat Red Bull vanaf de Grand Prix van Spanje weer beter gaat presteren. Hopelijk gebeurt dat niet, maar ik denk dat wij het goed hebben gedaan als we naar de start van het seizoen kijken. Ondanks dat we een kleine achterstand op Red Bull hebben, staan we niet ver achter en hebben we niet veel punten verloren. Dat was het belangrijkste."

Leclerc verwacht namelijk dat het beste nog gaat komen. "We moeten op onszelf focussen. Hopelijk kunnen we snel nieuwe onderdelen brengen om het gat naar Red Bull te dichten op normale circuits om ze zo nog meer onder druk te zetten. We misten de afgelopen jaren in Canada bijvoorbeeld een auto die goed genoeg was om te winnen. Vorig jaar worstelden we in de kwalificatie en moesten we te ver naar achter starten in de race, maar eigenlijk waren we heel snel. Dit jaar hebben we een kans, want dit circuit highlight de sterke punten van Red Bull denk ik niet. Het zal dicht bij elkaar zitten met McLaren en Red Bull, dus moeten we alles maximaliseren."

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training