Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc vreest voor gevolgen gridstraf: "Inhalen is toch lastiger dan gedacht"

Charles Leclerc stevent af op de kwalificatie met een behoorlijk nadeel: hij heeft een gridstraf van tien plaatsen voor zijn motorwissel en kijkt dus aan tegen een inhaalrace. Het passeren van tegenstanders is tot op heden lastiger gebleken dan verwacht, zo vertelt de Monegask.

Charles Leclerc kende een vrij positieve vrijdag door deze als tweede af te sluiten op luttele honderdsten van teamgenoot Sebastian Vettel. De Ferrari lijkt zijn achterstand uit de Verenigde Staten weer kwijt te zijn, wat betekent dat de Scuderia hopelijk op zaterdag en op zondag mee kan doen om de knikkers. Leclerc zal dankzij zijn gridstraf waarschijnlijk meer moeite moeten doen dan Vettel om een succesvolle race te kennen. Waar de Monegask aanvankelijk in de veronderstelling was dat inhalen op Interlagos redelijk te doen is, blijkt dit niet zozeer het geval, zo vertelt hij. "Het is uiteraard het doel om op zondag een weg naar de kop van het veld te vinden. In de eerste vrije trainingen was het echter een beetje lastig om anderen in te halen, dus ik weet niet wat ik voor de wedstrijd moet verwachten", aldus Leclerc. Desondanks is de Ferrari-coureur tot dusver tevreden met hoe de auto presteert. "Het lijkt erop dat we hier competitief zijn, dat is een positief vooruitzicht. Ik heb dan ook geen reden om niet voor de snelste tijd te gaan als ik Q3 haal, ik doe gewoon een poging."

Optimaal voorbereid beginnen aan de Grand Prix van Brazilië? Luister dan naar de nieuwste RacingNews365-podcast, waarin Jeroen van Inkel samen met Tim Coronel en Tom Coronel vooruitblikken op de GP in Sao Paulo.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"