Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc was 15 seconden niet zeker van Ferrari-contract: "Was erg verdrietig"

Charles Leclerc kennen we tegenwoordig als een van de betere coureurs op de F1-grid, maar ook de Monegask moest stappen maken tijdens zijn carrière. Leclerc haalt nu een mooie anekdote op aan de tijd toen hij een telefoontje van toenmalig teambaas Maurizio Arrivabene kreeg...

Leclerc 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Charles Leclerc stroomde als kampioen in de GP3 en de Formule 2 in een vloeiende beweging door naar de Formule 1. De Monegask debuteerde op zijn 20e in de koningsklasse van de autosport om zijn eerste jaar door te brengen bij Sauber. De Ferrari-junior maakte zeker aan het einde van 2018 veel indruk en wist zich zodoende te verzekeren van een zitje bij de Scuderia vanaf 2019.

Inmiddels heeft hij al zes overwinningen, 36 podiumplekken en 25 polepositions in de F1 op zijn naam staan, allemaal behaald bij de Italiaanse fabrikant. Maar heel even zal Leclerc toch gedacht hebben dat hij het stoeltje bij de Scuderia kon vergeten. Hij haalt namelijk een mooie anekdote aan, toen hij een telefoontje kreeg van de toenmalige teambaas van Ferrari, Maurizio Arrivabene. "Het eerste wat hij tegen me zei was: 'Charles, het spijt ons, maar we nemen je niet aan voor het Ferrari-stoeltje'", zo vertelt Leclerc tegenover Gentlemen's Journal.

"Ik was erg verdrietig, maar ik had het eigenlijk wel verwacht, omdat het zo vroeg in mijn carrière was. Toen was er een pauze van 15 seconden voordat hij zei: 'Ik maak maar een grapje. Volgend jaar maak je deel uit van het team'. Dat was zo'n gek gevoel", aldus de Monegask.

"Ik was toen samen met al mijn vrienden en Netflix was er ook, dus ik kon mijn emoties niet tonen tijdens het gesprek, omdat ik het nog niet kon aankondigen. Ik denk niet dat ze die scène ooit hebben gebruikt, omdat ze nooit wisten wat er echt gebeurde tijdens dat gesprek", zo kan Leclerc zich nog herinneren.

Ook interessant:

Verstappen verliest belangrijke Red Bull-pionnen als vallende dominostenen

In de zomerstop van de Formule 1 staat het nieuws niet stil. Opnieuw vertrekt een belangrijke Red Bull-pion bij het team van Max Verstappen. Waar houdt dit op? Houdt dit überhaupt een keer op en wat betekent het voor de Nederlandse F1-vedette?

Bekijk je de podcast liever op YouTube, dan kan dat hier.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Coulthard kritisch op Verstappen: "Dat is erg ongebruikelijk"