© Sauber

Nieuwsoverzicht

Leclerc wederom briljant in kwalificatie: “Bijzonder tevreden”

07 jul. 2018 21:21 René Oudman 1 reacties
Voor Charles Leclerc lijkt het momenteel niet op te kunnen. De Monegaskische coureur van Alfa Romeo Sauber liet voor de Grand Prix van Groot-Brittannië een negende plek noteren tijdens de kwalificatie. Het was de tweede keer dit seizoen, dat Leclerc zich bij de top tien mocht scharen.

“Dat ik alweer bij de beste tien ben geëindigd, stemt me bijzonder tevreden”, jubelt Leclerc in het door zijn team verspreide persbericht. “Dit is een opsteker voor het complete team, iedereen binnen Sauber heeft hier een aandeel in. Nu gaan we ons focussen op de race, onze werkethos zal morgen niet afwijken van die, die we vandaag voerden.”

Leclerc, die volgens insiders op het punt staat een meerjarig contract te tekenen bij Ferrari – waar hij Kimi Raikkonen moet gaan vervangen – heeft tot dusver dertien punten gescoord. Daarmee staat de 20-jarige op een veertiende plaats in het kampioenschap. Sauber-collega Marcus Ericsson, die dit jaar welgeteld drie puntjes scoorde, moest Leclerc laten gaan in de kwalificatie. De Zweed werd vijftiende.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen