Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc wijst Ferrari-pijnpunt aan na kwalificatie GP Spanje

Charles Leclerc heeft een lastige kwalificatie achter de rug in Spanje en de Ferrari-coureur moet dan ook concluderen dat de Italiaanse renstal nog heel wat performance lijkt te missen op het Circuit de Barcelona-Catalunya. De nieuwste updates lijken dan wél weer te werken, maar van optimisme is vooralsnog weinig sprake bij Leclerc.

Leclerc Quali Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc moet het zondagmiddag met de vijfde startplek doen voor de Grand Prix van Spanje. Hij start achter Lando Norris, Max Verstappen en de twee Mercedessen, maar voor zijn eigen teamgenoot Carlos Sainz. Ferrari lijkt sowieso wat pace te missen ten opzichte van de concurrentie.

Leclerc legt tegenover onder meer RacingNews365 uit dat de eerste twee vrije trainingen in Spanje hem al op een grote achterstand hadden gezet. "Ik heb het hier echt lastig. De eerste twee trainingen waren sowieso lastig omdat ik nog met ons oude pakket reed, want die moesten we natuurlijk vergelijken met het nieuwe pakket. Dat was echt nodig, maar op een baan als deze (Circuit de Barcelona-Catalunya, red.) wordt het dan lastig. Je kan namelijk maar één rondje rijden per set banden, want in een tweede rondje verlies je al snel zes of zeven tienden."

"Het duurde gewoon echt te lang om mijn ritme te vinden tijdens de tweede training, waardoor de balans van de auto erg slecht was. Ik had het gewoon echt heel lastig, maar tijdens de derde training werd het wel een stuk makkelijker. We hebben nog veel veranderd en het voelde meteen beter aan, maar de basis is gewoon niet goed genoeg. Ik ben blij met de vooruitgang, maar de snelheid tijdens de kwalificatie stelde me wel echt teleur. We hadden echt verwacht sneller te zijn."

Toch twijfelt Leclerc niet aan de updates die Ferrari dit weekend mee heeft genomen naar Spanje. "De upgrade doet precies wat het hoort te doen en het is een stap in de goede richting, maar de Formule 1 is en blijft een relatieve sport. Andere teams hebben ook upgrades meegenomen, dus daar hangt het allemaal vanaf. We kunnen wel wat meer naar onze eigen hand zetten nu, maar dat is geen excuus. We missen gewoon snelheid. De upgrade was sowieso meer performance-gericht, dus het pakket heeft niet echt invloed op het gevoel in de auto. In dat opzicht doet de upgrade precies wat er ervan hoopten."

"Het blijft echter lastig, want we presteren nog niet zoals gehoopt in Spanje. Het gat met McLaren en Mercedes is in principe nog steeds wat we ervan verwachten na de laatste paar races, dus onze prestaties blijven nog wat achter. Maar onze auto is nog steeds hetzelfde, op die paar kleine verbeteringen na dan. Er moet dus iets zijn wat we op dit moment niet zien en waar we na het weekend dus nog naar moeten kijken, maar ik weet zeker dat we er wel achter zullen komen."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'