Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Leclerc wil antwoorden van Ferrari na 'verloren' GP-zege

Charles Leclerc leek op weg naar zijn derde opeenvolgende Grand Prix-zege, tot hij plots teamgenoot Sebastian Vettel voor zich zag rijden. Dit tot groot ongenoegen van de Ferrari-coureur, die zichzelf niets kwalijk neemt.

Top 3 singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Singapore GP Pte. Ltd

Charles Leclerc beet tijdens de Singaporese Grand Prix op zijn lip en probeerde in nette bewoordingen zijn gevoelens te uiten. De hele wereld kon meegenieten van zijn beklag over de boordradio - want waarom had het team hem benadeeld met de strategie?

Ferrari koos ervoor om Sebastian Vettel een ronde voor Leclerc zijn stop te laten maken. De zogeheten undercut was een poging om Lewis Hamilton te passeren, maar pakte anders uit. Leclerc viel na zijn stop terug tot achter teamgenoot Vettel en Hamilton reed veel langer door, waardoor die zelfs terugviel naar de vierde plaats achter Max Verstappen.

"Ik heb nog steeds uitleg nodig van het team om deze strategische beslissing te begrijpen. Vanzelfsprekend is het erg frustrerend als je in de auto zit, omdat je alleen je eigen situatie kan beoordelen", aldus Leclerc ten overstaan van RacingNews365.

Opvallend daarbij was het dat Ferrari geen overleg had gevoerd over de te voeren strategie. Normaliter krijgt de voorste van de twee coureurs de snelste strategie. "Nee, we hebben niet gesproken over dat plan. Dat wordt dan ook een van de zaken waarover we gaan praten, om zo de situatie te proberen te begrijpen."

Ondanks zijn onvrede vroeg Leclerc het team niet om een teamorder: "Nee, daar hebben we niet over gesproken. Ik wachtte op de beslissing van het team en liet die keuze aan hen."

"Ik denk niet dat ik iets anders of beter had kunnen doen. Het enige is dat ik in de toekomst meer vragen zal stellen over de strategie van mezelf en de rijders om me heen. Daar was ik nu niet van op de hoogte en anders had ik al wat eerder gepusht tijdens mijn eerste stint."

Met medewerking van Joe van Burik.

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van Singapore

Wie Sebastian Vettel op voorhand als winnaar van de GP van Singapore had aangewezen, had heel rijk kunnen worden. De Duitse Ferrari-coureur was echter niet de enige die wist te imponeren op het Marina Bay Street Circuit.

Bekijk het album
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2019 RN365 Nieuwsdossier

29 reacties

Viaplay
x
Breaking F1-baas bijt van zich af na hevige kritiek op vertrek Belgische GP