Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc wil statistieken Verstappen niet horen: "Dat doet pijn"

Charles Leclerc wordt aan het begin van het Formule 1-seizoen geconfronteerd met pijnlijke cijfers voor hemzelf en voor Ferrari. Hij hoort ze dan ook liever niet aan.

Hoewel Charles Leclerc de afgelopen jaren van een aantal overwinningen kon genieten voor Ferrari, komt hij nog lang niet in de buurt van Max Verstappen en zijn prestaties in de afgelopen seizoenen. De nu tweevoudig wereldkampioen domineerde in 2022 en ook in 2021 won hij race na race in strijd met Lewis Hamilton. Leclerc werd er door een journalist van Canal Plus naar gevraagd. Weet de Monegask de statistieken van Verstappen en hoeveel races hij heeft gewonnen in de afgelopen twee jaar? "Nee, maar houd de cijfers maar voor jezelf!", reageert hij terwijl hij in de lach schiet. 25 stuks is het antwoord, waarna de vervolgvraag komt: Weet je hoeveel Ferrari er had in de afgelopen tien jaar? "Nee, maar dat gaat pijn doen", zegt hij wederom lachend, waarna hij '23 stuks' krijgt te horen.

Kan Ferrari dit jaar meer winnen?

Natuurlijk wil Leclerc in 2023 jagen op meer overwinningen en mogelijk zelfs de titel, maar er lijken dit jaar meer concurrenten te zijn voor de zeges. Naast Red Bull stond Aston Martin er namelijk ook bij in Bahrein. "Het was eigenlijk geen verrassing, want we hadden het tijdens de testdagen al een beetje gezien", aldus Leclerc na de GP van Bahrein. "Soms lieten ze zelfs de snelheid van de Red Bulls te kunnen pareren, terwijl we hadden verwacht dat ze iets langzamer zouden zijn." Natuurlijk was het zonder Aston Martin ook al lastig geworden voor Ferrari. "Het was een moeilijk weekend als we onze eigen performance vergelijken met Red Bull. De derde plaats was voor het eerste weekend het hoogst haalbare."

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer