Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc wilde niet strijden met Verstappen: "Het was een kwestie van tijd"

Charles Leclerc hengelde in Oostenrijk zijn tweede podiumplaats van het seizoen binnen. De upgrades die Ferrari onlangs doorvoerde, lijken te werken voor het team uit Maranello, maar om het gevecht met Red Bull aan te gaan is er nog genoeg werk aan te winkel, stelt Leclerc.

Leclerc Verstappen Austria 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de persconferentie na de Grand Prix van Oostenrijk liet Leclerc zich relatief optimistisch, maar ook realistisch uit over de prestaties van de SF-23 in Spielberg. "Ik denk dat we vrijdag en zondag het maximale uit de auto hebben gehaald. Dankzij de upgrades voel ik mij wat comfortabeler in de auto. Het team heeft puik werd geleverd door de upgrades eerder te brengen dan gepland. Maar om Red Bull bij te benen, is er nog genoeg werk te doen. Max en Checo hadden veel snelheid."

Gevecht met Verstappen had Leclerc geen enkel voordeel opgeleverd

Even leek het erop dat Leclerc de strijd met Verstappen aanging tijdens de race, maar al snel bleek dat de Monegask in zijn Ferrari geen partij was voor de Nederlander in diens Red Bull. "We wisten op voorhand dat het erg lastig zou zijn om Max achter ons te houden. Ik probeerde het even (in de openingsronde, red.), maar het was niet genoeg."

Vanwege verschillende strategieën kwamen Leclerc en Verstappen elkaar halverwege de race wederom tegen. Leclerc vertelde dat hij direct eieren voor zijn geld koos. Strijden had geen zin: "Ik wist dat het een kwestie van tijd zou zijn voordat Max mij zou passeren. Hij had veel nieuwere banden en daarnaast is de Red Bull op dezelfde compound al sneller."

"Het was cruciaal om zo min mogelijk tijd te verliezen, vandaar dat ik besloot om niet tot uiterste te gaan. Als Max mij niet had ingehaald in bocht vier, dan was het wel in de ronde erna gebeurd. Dat had mij enkel tijd gekost en geen enkel voordeel opgeleverd."

Met een goed gevoel naar Silverstone

Leclerc vertelde tevens dat hij uitkijkt naar de Grand Prix van Groot-Brittannië komend weekend. "In Silverstone hebben we altijd goede resultaten behaald. Hopelijk kunnen we profiteren van onze upgrades en kunnen we de Red Bulls wat meer uitdagen."

Formule 1 GP Oostenrijk 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
FIA geeft uitleg over cruciaal safety car-moment met Norris in Miami