Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc erkent zijn meerdere in Sainz: "Toen werd dat duidelijk"

Charles Leclerc moet na de Grand Prix van Australië tevreden zijn met de tweede plaats achter zijn teamgenoot Carlos Sainz. Volgens de Monegask zat er niet meer in dan dat.

Leclerc Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor het eerst sinds de Grand Prix van Bahrein van 2022 behaalt Ferrari weer eens een 1-2. Daar is Charles Leclerc het meest tevreden mee. "Vooral voor het team. Het is geweldig dat we dat na Bahrein 2022 opnieuw kunnen doen. Carlos heeft een ongelooflijk weekend gehad om zo terug te komen na een operatie. Hij heeft een geweldige race gereden", zo deelt hij eerst de complimenten uit aan zijn winnende teamgenoot.

"Ik had wat meer moeite met de banden in de tweede stint, ik kon ze niet zo goed managen. De laatste stint was weer wat positiever, maar de eerste en tweede plek was het beste wat we konden doen", zo legt Leclerc uit.

Had de Monegask ooit het idee dat hij Sainz in kon halen? "In de eerste stint moest ik mezelf beschermen tegen de coureurs achter me en daardoor moesten we wat eerder naar binnen. En vanaf dat moment was Carlos heel snel. Ik had zelf moeite met de banden. Zodra we de eerste stop maakten, was het duidelijk voor me."

Leclerc vervolgt: "Carlos heeft het het hele weekend beter gedaan, zeker van de kwalificatie tot de race, hij verdient zeker de overwinning. Ik ben heel blij voor hem en voor het team, dit zijn goede punten. We kwamen naar dit weekend en zeiden tegen onszelf: we moeten ons resultaat maximaliseren, we konden niks beters doen. We zijn hier heel erg blij mee", zo sluit hij af.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'