Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Leclerc zet eerste vraagtekens bij voorsprong Verstappen op Perez

Max Verstappen staat alleen aan de top in de Formule 1. Charles Leclerc benadrukt dat zijn rivaal een geweldige coureur is, maar merkt dat het verschil met zijn teamgenoot soms wel heel groot is.

Charles Leclerc kent wederom een teleurstellend seizoen. De verwachtingen waren hoog, maar tot op heden moet hij het doen met wat polepositions en een verdwaalde podiumplek hier en daar. In aanloop naar het tweede deel van het jaar hoopt hij met zijn team de titel 'best of the rest' te kunnen claimen. De dominante factor Red Bull bijhalen, is in zijn ogen onmogelijk in 2023. Dat vertelt hij in een interview met de Italiaanse tak van Motorsport.

"Het realistische doel voor de tweede seizoenshelft is om het sterkste team te worden achter Red Bull. Tegelijkertijd proberen we het gat te dichten. Als we het hebben over 2024, dan bestaat er geen twijfel over dat het iedereens doel is om terug te keren aan de top en te strijden met Red Bull. Realistisch gezien zullen we dat doel dit jaar niet bereiken. Het meest realistische doel is om dit jaar voor McLaren, Aston Martin en Mercedes te eindigen in het klassement."

Leclerc: "Veel mensen kunnen het niet verklaren"

Daar waar een titel voor Verstappen eigenlijk al zo goed als zeker is, moet Sergio Perez zeker nog aan de bak als hij de tweede plaats wil grijpen. Leclerc merkt dat er her en der wat vraagtekens worden gezet bij het verschil tussen de twee Red Bull-coureurs.

Als hij gevraagd wordt naar zijn mening over het feit dat één coureur in zijn eentje de sport domineert, laat hij dat vallen. Wel benadrukt hij zelf geen kijk op de zaak te hebben. Alleen bij Red Bull zal men de ware verklaring weten.

"Ik denk dat Max een geweldige coureur is, maar tegelijkertijd zijn er veel mensen die de grote marge tussen hem en Checo niet kunnen verklaren. Persoonlijk denk ik dat het onmogelijk is om van buitenaf de situatie goed te lezen. Alleen binnen het team weten ze hoe het is."

Ook zelf stond hij al meer dan eens versteld. "Soms was de marge tussen Verstappen en Perez groter dan ik had verwacht, maar aan de andere kant is Max een ongelooflijke coureur. Waarschijnlijk is het lastig om naast hem te rijden, maar nogmaals: ik heb geen volledig beeld van de situatie."

Ook interessant:

Dat is het grote verschil tussen Verstappen en Hamilton

Ook in de zomerstop gaan we vrolijk door met onze F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk beantwoorden in deze speciale podcast vragen van jullie. Wat is nou het verschil tussen Verstappen en Hamilton? Welke coureurs kloppen er op de deur van F1? Dat en meer vertellen we je graag! Beluister de podcast hieronder, of met beeld via YouTube!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

65 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt