Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc zet Sainz in het zonnetje te midden van Hamilton-hype

Charles Leclerc moet volgend jaar aan de bak als hij het bij Ferrari in een direct gevecht opneemt tegen zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton. Hoe blikt hij vooruit op die toch wel bijzondere samenwerking? Dat doet hij sowieso niet zonder mooie woorden voor Carlos Sainz.

Hamilton Leclerc Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc en Carlos Sainz vormden de laatste jaren het vaste rijdersduo van Ferrari. In 2025 komt daar verandering in als laatstgenoemde wordt vervangen door niemand minder dan Lewis Hamilton. Leclerc heeft dit seizoen een zware kluif aan Sainz en volgend jaar wacht dus een zevenvoudig wereldkampioen als voornaamste tegenstander.

De Monegask geeft in gesprek met de Italiaanse tak van Motorsport echter aan daar vooral naar uit te kijken. Hij ziet grotendeels voordelen in de komst van Hamilton: "Natuurlijk is dat goed nieuws", zo begint hij, waarna hij er ook voor kiest om Sainz nog even in het zonnetje te zetten.

"Ik wil zeggen dat ik heel tevreden ben met de manier waarop Carlos en ik altijd hebben samengewerkt. We zijn moeilijke momenten te boven gekomen en het is ook dankzij zijn input dat we stappen hebben gezet."

"Tegelijkertijd is het ook heel goed nieuws als een zevenvoudig wereldkampioen zich bij het team voegt. Het is interessant én heel erg motiverend. Het is interessant, omdat ik de kans krijg om te leren van één van de beste coureurs uit de geschiedenis van de sport en het werkt motiverend omdat ik zeer geïntrigeerd ben door de directe vergelijking met Lewis in dezelfde auto."

In zekere zin ziet Leclerc ook een 'geruststellend' signaal in de komst van Hamilton: "Het is een positieve keuze, al is het maar omdat zijn komst de weg vrij zal maken voor andere getalenteerde mensen om ook de gang naar Ferrari te maken."

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel