Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc weet ondanks podiumplaats nog geen raad met ongekend snel Red Bull

Charles Leclerc reed de Ferrari naar een podiumplek tijdens de Grand Prix van België, maar Red Bull is nog mijlenver weg.

Na twee podiumloze races wist Charles Leclerc weer een bokaal in ontvangst te nemen na de Grand Prix van België. De Monegask startte vanaf de eerste startplek, nadat Max Verstappen een gridstraf ontving voor het wisselen van de versnellingsbak. Tijdens de beginronde van de race moest Leclerc ondanks een goede start toch zijn plek afstaan aan Sergio Perez. Ondertussen kwam Verstappen steeds dichterbij en na zeventien rondes kwam de kampioenschapsleider terug aan de voorkant van het veld, en moest de Ferrari-coureur genoegen nemen met een derde plek achter beide Red Bulls.

"We hebben nog veel werk te verrichten"

Charles Leclerc had geen antwoord voor de Red Bulls, maar ervaarde wel een positief weekend op het circuit van Spa Francorchamps: "We hadden best een positief weekend van onze kant, als we gaan kijken naar tempo. De race ging voor mij goed maar als je kijkt naar Carlos dan is het jammer, we hadden een goed tempo." Leclerc kon de Red Bulls dan wel niet bijhouden, het was niet zo dat hij achterover in de auto kon zitten. Hij had namelijk zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton achter zich aan. Toen hem na de race gevraagd werd of hij het vertrouwen had dat hij voor Hamilton kon blijven, antwoorde hij: "Ja, totdat ik de opdracht kreeg om wat brandstof te sparen, en dat was best een groot ding tegen het einde van de race. Dus daar had ik wat moeite mee, maar het tempo was er om Lewis achter te houden. En daarna wist ik dat hij naar binnen zou gaan voor de snelste raceronde, en dat maakte mijn leven een stukje gemakkelijker." De Monegask blijft realistisch, het verslaan van Red Bull in de toekomst gaat lastig worden. "Als je kijkt naar de Red Bull, dan hebben we nog veel werk te verrichten, vooral op het gebied van racetempo, bandendegradatie en van alles, ze staan nog steeds best ver voor."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"