Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc wijst oorzaak aan van slechte kwalificatie op Silverstone

Charles Leclerc heeft een dramatische kwalificatie achter de rug in Silverstone, want de Ferrari-coureur kwam niet verder dan de elfde tijd. Hij onthult echter dat het team op vrijdag voor een andere aanpak koos, die hen hopelijk op de lange termijn wél vooruit kan helpen.

Leclerc Qualifying Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc begint al met een achterstand aan de race in Silverstone. De Ferrari-coureur kwam tijdens de Q2 niet verder dan de elfde tijd en liep daarmee een plekje in Q3 mis, waardoor hij zich dus ook niet kon bewijzen in de strijd om de eerste tien startposities. Dat was op zijn zachtst gezegd een tegenvallend resultaat voor de Monegask, die zijn meerdere moest erkennen in zijn teamgenoot Carlos Sainz en een groot deel van de concurrentie.

Tegenover onder meer RacingNews365 legt hij na de kwalificatie echter uit hoe het kan dat hij nog niet optimaal kan presteren in Silverstone. "Tijdens de eerste en tweede training hebben we als team veel kunnen leren door de beide auto's met een ander pakket te laten rijden, maar daardoor konden we het weekend vanaf het begin eigenlijk al niet optimaliseren."

"Ik liep Q3 natuurlijk op één tiende mis, maar dit was wel de eerste keer dat ik onder droge omstandigheden reed met deze afstelling. Al met al is het gewoon heel lastig voor ons om de boel hier te optimaliseren."

Toch durft de Monegask nu al te stellen dat het op de lange termijn de nodige voordelen zal hebben. "Op dit moment betalen we de prijs voor al dat testen, maar het stuiteren ging tijdens de kwalificatie in Silverstone al een stuk beter nu we het pakket van Imola weer terug hebben gebracht. Ik kan niet te veel details delen, maar na Monaco zijn we wel wat performance verloren."

"Daar zijn we op dit moment wel mee bezig, want daarom doen we nu al deze tests. Maar tot nu toe weten we dat het de juiste keuze was om de boel weer terug te draaien voor dit weekend en alle andere beslissingen zullen we op korte termijn nemen." 

Leclerc kan echter niet ontkennen dat Ferrari wel degelijk op flinke achterstand staat ten opzichte van de concurrentie. "Mercedes staat momenteel voor ons, evenals McLaren en natuurlijk Red Bull. Wij zijn het enige team dat het de afgelopen races echt moeilijk heeft gehad, dus het is nu aan ons om weer sterker terug te komen, de balans weer terug te vinden en een betere performance te leveren."

"De auto heeft het in zich, maar nu krijgen we het nog niet echt gevonden. Zolang we in Silverstone maar geen normale race krijgen, waarin iedereen de juiste strategie hanteert, is het goed. Ik zou een aantal flinke regenbuien niet eens zo heel erg vinden!"

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Steun voor Verstappen Massa: "Het gaat nu te ver"