Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Leclerc zou komst Hamilton niet erg vinden: "Maar ben tevreden met Sainz"

In aanloop naar de Grand Prix van Monaco werd Charles Leclerc tactisch gevraagd naar de kwaliteiten van zijn ideale teamgenoot. Hier weet de Ferrari-coureur goed op in te spelen.

Leclerc Hamilton 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een beetje geluk kan Charles Leclerc aankomend weekend wel gebruiken. De Monegask heeft nog nooit tijdens zijn thuisrace op het podium gestaan. "Ondanks dat ik niet in geluk geloof, heb je wel een beetje gelijk", reageert hij voor de microfoon van onder andere RacingNews365 als hem gevraagd wordt naar de 'vloek' rondom de Grand Prix van Monaco.

"Het is niet altijd goed gegaan op zondag, maar de zaterdagen waren goed. Ik hoop dat we weer een goede zaterdag hebben en dan ook een goede zondag dit keer."

Hoi, Lewis

Afgelopen week ontstond het gerucht dat Lewis Hamilton wel eens naar Ferrari zou kunnen vertrekken. Daarom werd Leclerc gevraagd naar de ideale teamgenoot. Na het krijgen van deze vraag moest hij lachen en zwaaide hij naar de Mercedes-coureur, die ook aanwezig was bij het persoment. "Hoi, Lewis!"

Vervolgens gaat hij wat serieuzer in op de vraag. "Een teamgenoot moet snel zijn. We vechten het liefst tegen de allerbesten, natuurlijk. Ik zeg niet dat Carlos Sainz niet snel is. Integendeel, hij is extreem snel. Maar ik ben niet degene die de keuze maakt over de coureurs bij het team."

Op de vraag of hij Lewis wel zou verwelkomen bij Ferrari, reageerde hij gevat: "Als ik 'ja' zeg, dan is dat straks de titel van elke krant. Maar Lewis is een uitstekende coureur en heeft zoveel in de sport bereikt. Dus ik denk dat iedereen op de grid wel blij zou zijn met Lewis als teamgenoot aangezien iedereen ontzettend veel van hem kan leren. Maar nogmaals, ik ben blij waar ik nu zit en ik heb een ontzettend goede relatie met Carlos."

"Misschien verveelden ze zich"

Lewis Hamilton bedankt de Monegask voor de aardige woorden en reageert zelf op het gerucht: "Het is normaal dat er geruchten ontstaan als je bezig bent met contractonderhandelingen. Maar dat is wat het is, een gerucht, totdat je het van mij hoort."

De Brit heeft overigens wel een idee waar het gerucht van een eventuele overstap vandaan is gekomen: "Er zit een specifiek persoon in deze ruimte die er in ieder geval over heeft geschreven, maar ik weet het niet. Misschien dat ze zich verveelden toen vorige week de race niet doorging."

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen wekt verbazing alom: "Dat was echt belachelijk"