Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Leegloop McLaren houdt aan: belangrijk kopstuk vertrekt

Emanuele Pirro, de manager van het Driver Development Programme bij McLaren, is vertrokken. Het is een nieuwe tegenvaller voor het team na de technische herstructurering van eerder deze week.

Pirro
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vijfvoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans en voormalig Formule 1-coureur Emanuele Pirro is bij McLaren vertrokken voorafgaand aan de Grand Prix van Japan. Pirro leidde het ontwikkelingsprogramma van het team. Zijn verrassende vertrek volgt kort nadat McLaren bevestigde dat David Sanchez na drie maanden het team al heeft verlaten. Het team voerde heel wat herstructureringen door op de technische afdeling.

RacingNews365 kan echter bevestigen dat het eenjarige contract van Pirro niet is verlengd. Het ontwikkelingsprogramma van McLaren bestaat momenteel uit verschillende coureurs van verschillende leeftijden, waaronder F1 Academy-coureur Bianca Bustamante, IndyCar-coureur Pato O'Ward, regerend F3-kampioen Gabriel Bortoleto, Toyota WEC- en reservecoureur Ryo Hirakawa, de Amerikaanse ster Ugo Ugochukwu en FREC-talent Brando Badoer.

Pirro reageerde in een bericht op Instagram. "Na een jaar van voldoening en hard werken verlaat ik McLaren. Samen met het Formule 1-team kon ik een structuur opzetten om jonge, getalenteerde en hardwerkende coureurs te helpen in hun ontwikkeling. Ik heb deze taak zo goed mogelijk uitgevoerd door jonge sterren te scouten en te contracteren. Ik heb bij deze coureurs echt het gevoel dat ze historie kunnen schrijven."

"Ik vertrouw erop dat de mensen die het ontwikkelingsprogramma gaan managen mijn weg zullen vervolgen en het programma laten groeien. Ik heb mijn best gedaan om mijn geleerde lessen en gemaakte fouten in de autosport door te geven en nu doe ik een stap opzij om het programma op eigen benen te laten staan. Ik ben dankbaar dat McLaren mij deze kans heeft gegeven. Ik wens Gabriel, Ugo, Bianca, Pato, Ryo en Brando het allerbeste, net als de toekomstige coureurs die al samenwerken met het team. Met jullie en de concurrentie is de toekomst van de sport waar ik zo van ben gaan houden in veilige handen. Ik ben nu klaar voor nieuwe uitdagingen..."

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China