Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Legendarische ontwerper beoordeelt de nieuwe F1-bolides

We lieten Peter Stevens, een legende als het aankomt op het ontwerpen van supercars, maar tegelijkertijd ook betrokken bij enkele iconische F1-liveries, oordelen over de nieuwste F1-bolides.

Verstappen Barcelona
Fotoalbum
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Peter Stevens behoeft eigenlijk geen introductie voor de fans van supercars. Hij heeft de McLaren F1 Road Car ontworpen, net als de gefacelifte Lotus Esprit en het zusje daarvan: de Elan M100. Voeg daar nog diverse Subaru’s voor op de weg en rally’s, een complete reeks Rovers, de Jaguar XJR-15 en de sublieme Le Mans-winnende BMW V12 LMR uit 1999 aan toe en het is duidelijk dat de 78-jarige man instinctief begrijpt hoe vorm en functie samengaan.

Minder bekend is echter dat de huidige kunstdocent ook nog opvallende liveries ontwierp voor de Brabham F1-bolides van Bernie Ecclestone, enkele kleurvolle F1-Benneton-liveries ontwierp, maar ook voor de voorganger van Benetton: Toleman, verschillende kleurstellingen verzon. Tot slot kleurde hij ook nog verschillende iconische Porsche 962-bolides. Het is slechts een fractie van zijn catalogus van de kunstprofessor.

Stevens legt aan ons uit wat zijn uitgangspunt was bij het ontwikkelen van een livery: "Wat willen het team en de sponsor uit de samenwerking halen? Veel mensen gaan teams sponsoren vanwege het profiel en de hoge waarde van alles rond de Formule 1, maar het werkt alleen als een auto het gevoel van kwaliteit en stijl uitstraalt."

Nu F1 commercieel waardevoller is dan ooit en de nieuwe reglementen zorgen voor nieuwe auto’s, heeft een groot aantal sponsors zich gemeld. Het zorgde ook voor wat nieuwe kleurstellingen en namen op de wagens in 2022. We lieten Peter Stevens zijn oordeel geven over de liveries. Hij gaf ze allemaal een score op een schaal van 1-10.

Checck zijn oordeel in het album hieronder.

Fotoalbum

Legendarische ontwerper velt oordeel over de F1-bolides van 2022

Topontwerper Peter Stevens beoordeelt alle liveries van de F1-teams in 2022. Wie zakt volgens hem door het ijs en welke auto's vindt hij het mooist?

Bekijk het album

Formule 1 wintertest Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull