© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Levert de overcut Max Verstappen het podium op in de GP van Oostenrijk?

01 jul. 2018 13:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Max Verstappen verwacht op de Red Bull Ring niet mee te kunnen doen om de zege, maar wellicht dat een goede strategie hem in ieder geval een plekje op het podium op kan leveren.

Net als een week geleden zijn het de Mercedessen en Red Bulls die de race aan zullen vangen op de supersofts. De logische keuze voor die teams is te wisselen naar de softs en zich daarmee te beperken tot één pitstop. Max Verstappen zal willen inzetten op de overcut om de derde plaats van Kimi Raikkonen af te pakken. De Ferrari's starten immers op de ultrasofts.

Vettel en Raikkonen zullen normaal gesproken op de ultrasofts iets eerder naar binnen moeten voor vers rubber, maar ook zij moeten de race dan zonder problemen kunnen voltooien op de softs. Pirelli geeft aan dat een run op ultrasofts en dan een run op de supersofts wel mogelijk is, maar dat zou toch net iets minder snel zijn.

Overigens heeft niemand van de topteams nog een nieuw setje ultrasofts achter de handen. De banden geven op de Red Bull Ring niet dat enorme prestatieverschil wat je zou verwachten. Pirelli geeft bovendien duidelijk aan dat een tweestopper veel langzamer is dan een éénstopper.

© Pirelli

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen