© Twitter Billy Monger

Nieuwsoverzicht

Lewis Hamilton: 'Billy Monger is mijn inspirariebron'

12 mrt. 2018 14:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Sinds vorig jaar doet bij iedere autosportliefhebber de naam Billy Monger een belletje rinkelen. De jonge coureur verloor bij een heftige crash beide onderbenen maar geeft zijn grote droom om de Formule 1 te bereiken niet op.

Hamilton verwacht debuut Monger in Formule 3

Veel Formule 1 coureurs waaronder ook Max Verstappen namen het voortouw door geld te doneren voor het revalidatieproces van de jonge coureur. Ook Lewis Hamilton is enorm begaan met Monger.

Hamilton heeft hem dan ook al een aantal keren ontmoet en zelfs uitgenodigd voor het bijwonen van diverse races. Tijdens deze ontmoetingen heeft Monger in ieder geval enorme indruk gemaakt op de viervoudige wereldkampioen.

In gesprek met Speedweek laat Hamilton weten dat hij enorm veel bewondering heeft voor deze jongeman.

"Voor mij is Billy een heldere ster. Iedereen weet dat hij een zware tijd achter de rug heeft. De manier waarop hij hiermee omgaat, dat is voor mij ontzettend inspirerend. Hij is voor zijn leeftijd behoorlijk volwassen en ik bewonder zijn instelling dan ook enorm. Hij is echt een voorbeeld voor iedereen."

Volgens Lewis Hamilton lijkt de situatie van Monger veel op die van oud Formule 1 coureur Alex Zanardi die ook in een rolstoel belandde na een zware autocrash.

"Billy doet me sterk denken aan Alex Zanardi. Ook voor hem heb ik enorm veel bewondering. Zanardi is een geweldige atleet met een sterke persoonlijkheid. Ondanks zijn handicap is hij op het hoogste niveau teruggekeerd en heeft hij inmiddels vijf Olympische medailles gehaald bij het handbiken."

"Billy weet precies wat Alex heeft bereikt en ook Billy heeft een grote toekomst voor zich. Ik ben dan ook ontzettend blij dat hij weer racet. Ik vind het bewonderenswaardig dat hij ondanks zijn verschrikkelijke ongeluk dit weer kan. We kunnen veel leren van mensen zoals Zanardi en Billy."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen