© Mercedes AMG

Nieuwsoverzicht

Lewis Hamilton blij met begripvolle Formule 1-stewards

23 jul. 2018 08:01 Ruud Dimmers 2 reacties
Lewis Hamilton moest zich na afloop van de Duitse Grand Prix melden bij de stewards. Zijn actie, waarbij hij de pitlane verliet en terugkeerde op de baan, was aanleiding tot een goed gesprek.

Na ruim 45 minuten vergaderen mocht Hamilton zonder straf de ruimte van de stewards verlaten. De Brit sprak van een emotionele dag nadat hij vanaf P14 naar de zege reed.

"Het was een zware dag met ups en downs. De stewards hebben een lastig beroep, want iedere situatie die ze moeten beoordelen is anders. Ik was 100 procent open met ze tijdens het gesprek. Ze begrepen hoe verwarrend de situatie was."

De communicatie binnen Mercedes was zeer verwarrend. Op het moment dat Hamilton de pitlane inreed vroeg hij of Raikkonen buiten bleef. Het team antwoordde met een 'stay out' waarop de Brit door het gras weer terugkeerde op de baan.

Lewis was verrast door de call van het team om binnen te komen. "Ik was blij met mijn banden. Toen ze me vertelden om de pits op te zoeken vroeg ik of ze wel zeker waren. Net nadat is de pitlane inreed zeiden ze 'stay out'. Ik wist niet meer wat te doen en koos er daarom voor om via het gras op een veilige manier terug te keren op het circuit."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen