Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton blij met tekortkomingen Sebastian Vettel

Lange tijd moest Lewis Hamilton in de achtervolging op concurrent Sebastian Vettel, maar sinds de GP van Italië gaat hij aan de leiding in het WK. Door de totale chaos veroorzaakt door Vettel in Singapore bedraagt die voorsprong nu liefst 28 punten.

Lewis Hamilton liet eerder dit seizoen al weten dat het een lang en zwaar seizoen zou worden. De verschillen tussen hem en Vettel zijn vaak erg klein, waardoor details de doorslag geven. De Brit heeft respect voor zijn rivaal van Ferrari, maar is blij dat Vettel zijn zwakke punten toont. " Ik vind het belangrijk om respect te hebben voor je concurrenten. Vettel is een uitstekend coureur en een van de beste coureurs uit de geschiedenis van de F1 ", liet Hamilton weten tijdens de Jonathan Ross Show. " Het is goed om de laatste tijd zijn zwakheden te zien en ik ben erg dankbaar voor de laatste", waarmee Hamilton refereert aan de startcrash in Singapore.

Hamilton weet als geen ander hoe kostbaar fouten kunnen zijn. Zo verloor hij de wereldtitel in 2007 door tijdens de race in China zijn auto te parkeren in de grindbak bij het inrijden van de pitstraat. In 2016 kampte Lewis met de nodige technische problemen, maar maakte hij zelf ook enkele kostbare fouten. Hierdoor kon teamgenoot Nico Rosberg er met de titel vandoor gaan. " Vorig jaar waren er teveel fouten en dit jaar is dat het punt waarop ik mezelf wil verbeteren. Het focussen op het niet maken van fouten lijkt nu zijn vruchten af te werpen."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie