© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Lewis Hamilton: 'Daniel Ricciardo is de eerste rijder bij Red Bull'

28 mei 2018 14:22 Wanda Bisschop 4 reacties
Daniel Ricciardo heeft dit Formule 1 seizoen al twee races op zijn naam geschreven en staat inmiddels maar liefst 37 punten voor op zijn teamgenoot Verstappen. Volgens regerend wereldkampioen Lewis Hamilton is de rolverdeling binnen Red Bull Racing dan ook duidelijk.

Hamilton adviseert Ricciardo om bij Red Bull te blijven

"Daniel is absoluut de leider. Iedereen weet wie zijn teamgenoot is en hoeveel meer salaris hij krijgt maar Daniel is een stuk constanter, rijdt zijn auto slechts zelden in de prak en verslaat Max ook op de baan. Hij is nu echt de nummer één binnen het team."

Volgens Hamilton hoeft Ricciardo dan ook niet zo te dubben over zijn toekomstplannen. Als het aan de hem ligt, blijft de Australiër namelijk bij zijn huidige werkgever.

"Red Bull is voor hem het juiste team. Ze krijgen vanzelf een competitieve motor waarmee ze de afstand naar ons gaan verkleinen. Dat is alleen maar geweldig."

Een eventuele overstap naar Mercedes doet Hamilton tegenover Speedweek af als 'onwaarschijnlijk' en ook Ferrari is volgens hem geen optie voor Ricciardo.

"Ik denk dat Kimi wil blijven. Hij doet het dit jaar goed en het is nog niet te merken dat hij te oud wordt voor de sport."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen