© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Lewis Hamilton: 'De strijd om pole wordt ongelofelijk spannend'

29 jul. 2017 09:55 Wanda Bisschop 0 reacties
Al drie jaar lang is Mercedes heer en meester in de Formule 1. Niet alleen in de races zijn ze dominant, ook in de kwalificatie is het meestal een Mercedes coureur die de pole voor zich op eist. In Hongarije zitten de topteams echter ongelofelijk dicht bij elkaar.

Hamilton wil Vettel in Hongarije passeren als leider in WK

Ook Lewis Hamilton merkte tijdens de vrijdagsessies dat met name Red Bull er goed bij zit op de Hungaroring in Boedapest. In beide sessies was het Daniel Ricciardo die de snelste tijd klokte en daarmee de Mercedessen coureurs aftroefde.

Lewis Hamilton verwacht dan ook dat de strijd om pole ongelofelijk spannend wordt. Vooral nu de eerste zes rijders van de vrijdag binnen een halve seconde van elkaar zitten.

"Het zit echt dicht bij elkaar. Dus ja, ik verwacht dat het tussen de drie top teams ongelofelijk spannend gaat worden. Het wordt echt een lastige strijd."

Hamilton reed zijn snelste tijd op de softs en is ervan overtuigd dat het nog sneller kan.

"Het was nogal een rommelige sessie op vrijdag. Ik ging de baan op maar moest mijn ronde op de supersofts afbreken. Mijn getimede ronde op de softs was echter behoorlijk goed. Ik denk dan ook wel dat onze auto behoorlijk snel hier is."

Voor de race op Silverstone bedroeg het gat tussen Vettel en Hamilton nog twintig punten. Door zijn zege in Engeland bracht Hamilton de strijd in het kampioenschap volledig terug en kijkt hij nog maar tegen een achterstand van één punt aan. Het zou een mooie opsteker zijn om al leider in het WK de eerste seizoenshelft af te sluiten, maar een must is het niet voor Hamilton.

"Ik hou me daar niet echt mee bezig maar als de kans zich voordoet, dan ga ik er natuurlijk wel voor!"

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen