Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton denkt aan stoppen na 2020

Nu hij zijn vierde wereldtitel op zak heeft is Lewis Hamilton nog alles behalve verzadigd. Hoewel de Brit al meerdere flirtte met andere raceklassen, verwacht hij nog wel een tijdje in de Formule 1 te rijden. Maar na 2020 stopt Hamilton wellicht wel met de Formule 1.

Aan het einde van 2018 loopt het contract van Lewis Hamilton met Mercedes af en dus moet hij komend seizoen beslissen of hij bijtekent of niet. Hamilton gaat er waarschijnlijk voor kiezen om zijn contract te verlengen, waardoor hij in ieder geval tot en met 2020 in de Formule 1 blijft. "De auto's blijven tot en met 2020 nog hetzelfde, dus ik blijf hoogst waarschijnlijk tot het einde van 2020" , zegt Hamilton tegenover Motorsport.com . Zijn toekomst in de Formule 1 na 2020 is echter hoogst onzeker. Het kan namelijk goed zijn dat Hamilton er de brui aan geeft na 2020.

"Ik heb gesproken met mensen die vroeg zijn gestopt en mensen die laat zijn gestopt, maar allemaal zeggen ze hetzelfde: blijf zolang als je kan." "Maar dat gaat zeker niet gebeuren" , is Hamilton stellig. "De seizoenen worden steeds langer en alles buiten de Formule 1 kost me veel tijd en energie" , aldus Hamilton. Wellicht stopt Hamilton er dus mee na 2020, al gaat hij die beslissing nu nog niet nemen. "Ik blijf nu doen wat ik leuk vind. Misschien geef ik het stokje in 2021 wel over een George Russell, wie weet."

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China