Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton: 'Formule 1 is een oneerlijke sport'

Lewis Hamilton staat om 15.10 uur voor de uitdaging om zijn teamgenoot Valtteri Bottas te verslaan in de GP van Oostenrijk. Hamilton is zich er dan ook van bewust dat niet iedereen dezelfde kansen heeft in de Formule 1.

"De Formule 1 zoals het nu is, is gewoon heel erg oneerlijk. Er waren altijd al grote teams en kleine teams maar de laatste jaren zijn de verschillen steeds groter geworden. Tijdens de kwalificatie bijvoorbeeld kan het zomaar meer dan drie seconden zijn," aldus de WK-leider in een openhartig gesprek met AS. "Ook de rol van Ferrari is natuurlijk bijzonder. Zij kunnen veel meer geld uitgeven dan de concurrentie en kunnen daarnaast dwars gaan liggen voor elke nieuwe regel. Er moet echt wat veranderen in de Formule 1 en hopelijk lukt dat met de nieuwe regels die vanaf 2021 gelden."

Hamilton gaat zelfs zo ver door te stellen dat zijn vroegere teamgenoot Fernando Alonso de dupe is geworden van de huidige opzet van de Formule 1. 'Ik snap Fernando volledig als hij aan het einde van dit seizoen besluit te stoppen. Zijn situatie is gewoon niet fijn. Als je zoveel successen hebt gehad als Fernando en ook wereldkampioen bent geworden dan is het niet leuk om jezelf zo te zien afglijden." "Bij McLaren is het opnieuw niet gelukt om een goede auto te bouwen en dat doet absoluut iets met een coureur. Ik zou het totaal niet gek vinden als Fernando de Formule 1 verlaat. Wat mij betreft heeft hij gelijk. De Formule 1 is op dit moment gewoon geen eerlijke sport."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'