Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton gekroond tot wereldkampioen Formule 1 2017

Tijdens de FIA Prize Giving Awards werden gisteravond de kampioenen van de diverse raceklassen gekroond. Lewis Hamilton ontving voor de vierde keer de prijs als wereldkampioen in de Formule 1.

Onder het toeziend oog van de nieuwe Formule 1-baas Chase Carey ontving Lewis Hamilton zijn vierde wereldtitel uit handen van FIA-baas Jean Todt. Hamilton veroverde de wereldtitel met nog twee wedstrijden te gaan tijdens de Grand Prix van Mexico. Dit seizoen ging het echter niet vanzelf en moest Hamilton een felle strijd aangaan met Sebastian Vettel. "Het was een geweldig jaar" , zegt Hamilton tegenover de aanwezigen. "Ik hoop voor iedereen dat volgend jaar nog leuker wordt en dat er nog meer strijd voorin is" , aldus Hamilton.

Het mooiste moment van het seizoen vond Hamilton de overwinning tijdens zijn 'thuis' Grand Prix in Engeland. Des te meer omdat hij vlak daarvoor fel bekritiseerd werd omdat hij niet deelnam aan een F1-demo in Londen. Naast de wereldtitel bij de coureurs won het team van Mercedes ook de wereldtitel bij de constructeurs. Teambaas Toto Wolff mocht dan ook de beker voor het beste team van 2017 in ontvangst nemen.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden