© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Lewis Hamilton geniet: 'Elke ronde was fantastisch'

07 okt. 2017 09:28 Rik Alkema 0 reacties
De kwalificatie voor de Grand Prix van Japan is een prooi geworden voor Lewis Hamilton. De drievoudig wereldkampioen was oppermachtig op het circuit van Suzuka en reed de concurrentie op een hoop. Opvallend genoeg was het de eerste poleposition van Hamilton in Japan en daar genoot hij met volle teugen van.

Lewis Hamilton oppermachtig in Japan

Voor het eerst in 9 seizoenen had Hamilton had gevoel dat hij een goede balans had op het circuit van Suzuka. Dat resulteerde direct in zijn eerste poleposition op het circuit, waar hij al wel twee keer won.

"Het was echt een zeer goede dag vandaag, iedere ronde was fantastisch", jubelt Hamilton na afloop van de kwalificatie.

"In het verleden had ik hier altijd een slechte balans, dus het is geweldig om voor het eerst de perfecte balans te hebben hier."

In Maleisië was Mercedes niet het snelst en dus moest er wat gebeuren om in Japan wel als snelst uit de bus gekomen. Dat is blijkbaar zeer goed gelukt, want Mercedes was oppermachtig in Japan.

"Het team heeft geweldig werk geleverd, de auto was top. We gingen op de juiste momenten naar buiten en waren verreweg de snelste", is Hamilton trots op zijn team.

Morgen kan Hamilton zijn concurrent Sebastian Vettel een mokerslag uitdelen door weer te winnen. Ondanks dat Mercedes zeer snel was in de kwalificatie is Hamilton er niet van overtuigd dat hij gaat winnen morgen.

"Het is hier altijd een moeilijke en zware wedstrijd. Het is een veeleisend circuit, waar van alles gebeurt. Hopelijk is onze wagen morgen net zo goed als vandaag, dan kunnen we Ferrari achter ons laten", blikt hij vooruit.

De Grand Prix van Japan begint morgenochtend om 07:00 uur Nederlandse tijd en is uiteraard live te volgen via ons liveblog.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen