© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Lewis Hamilton hekelt regels voor gebruik regenbanden

16 okt. 2017 07:45 Rik Alkema 0 reacties
Mercedes-coureur Lewis Hamilton vindt de huidige regels in de Formule 1 omtrent het gebruik van regenbanden maar niks. Volgens de Brit zorgen de regels ervoor dat de fans nauwelijks actie zien op de baan tijdens een regenachtig weekend, waardoor de fans zich 'bestolen' voelen.

Lewis Hamilton vindt regels regenbanden flauwekul

Momenteel is het zo dat een coureur een gelimiteerd aantal regenbanden krijgt voor een heel weekend. Dat is in de lijn met het bandenreglement voor de andere banden, waarvan de coureurs ook een gelimiteerd aantal tot hun beschikking hebben gedurende een weekend.

In Japan werd echter duidelijk dat deze regel voor de fans een dooddoener is. Omdat de coureurs niet al te veel regenbanden tot hun beschikking hebben, gaan ze liever niet al te vaak de baan op als het regent tijdens de trainingen. Zo willen ze hun regenbanden sparen voor tijdens de wedstrijd of de kwalificatie, mocht het dan ook gaan regenen.

"De fans in Japan zijn speciaal, maar helaas konden we ze geen show geven", zei Hamilton over de verregende vrijdagmiddag in Japan, waarbij er nauwelijks actie was op de baan.

"We wilden niet naar buiten gaan, omdat we een gelimiteerd aantal banden hebben. Daarnaast is het ook best riskant", legt Hamilton uit.

"Het is een stomme regel. De fans zitten de hele training in de stromende regen op de tribune, maar wij kunnen ze geen actie geven omdat ze ons limiteren in het aantal banden", klaagt Hamilton.

De regels moeten dan ook snel veranderen volgens Hamilton, zodat de fans niet teleurgesteld worden.

"Er moet snel verandering in komen, we moeten gewoon zoveel banden krijgen als we nodig hebben." 

"Op deze manier voelt het alsof we de fans bestelen. Ze betalen voor een kaartje, maar zien uiteindelijk maar drie auto's voorbij komen", is Hamilton stellig.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen