© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Lewis Hamilton: 'Ik ben een man van mijn woord'

30 jul. 2017 19:29 Wanda Bisschop 0 reacties
Lewis Hamilton had zich het raceweekend in Hongarije ongetwijfeld anders voorgesteld. De drievoudig wereldkampioen kwam door zijn zege in Engeland met vertrouwen naar Hongarije maar kwam er het hele weekend niet aan te pas.

Lewis Hamilton verliest kostbare punten in titelstrijd

Al tijdens de kwalificatie voor de GP van Hongarije werd duidelijk dat Hamilton een zware race te wachten stond. Hij kwam niet verder dan P4 en moest zijn teamgenoot voor zich dulden.

In de race verloor hij bij de start en de daarop volgende chaos zijn plek aan Max Verstappen. Ronden lang zat hij vast achter de jonge Red Bull coureur. Na de verplichte pitstops waarbij Verstappen zijn tijdstraf inloste, kon Hamilton naar voren rijden en vond hij de aansluiting bij zijn teamgenoot. Hamilton verzocht vervolgens het team om Bottas te verzoeken plaats voor hem te maken zodat hij de aanval op Ferrari kon openen.

Een echte aanval bleef uiteindelijk uit waarna Hamilton in de laatste bocht zijn podiumplek weer teruggaf aan Bottas.

Na afloop van de GP van Hongarije gaf hij zijn visie op het gebeuren.

"Het was een hele lastige race vandaag. Mijn start was niet goed genoeg waardoor ik vast kwam te zitten achter Max Verstappen. Ik was sneller maar het lukte mij niet om hem voorbij te komen."

Hamilton had in de race de nodige problemen met zijn boordradio. Hierdoor verliep de communicatie moeizaam en moest hij volgens eigen zeggen te vroeg naar binnen.

"Ik kon het team niet laten weten dat mijn banden nog in orde waren en dat ik langer door wilde rijden. Als ik vijf of tien ronden langer had kunnen doorrijden, had ik misschien een aanval op de Ferrari's kunnen doen. Nu kwam ik vast te zitten achter Valtteri. Ik heb toen het team gevraagd of Valtteri plaats voor mij kon maken. Daar gingen ze akkoord mee, mits ik mijn plek weer terug aan Valtteri gaf als het niet lukte."

De Brit verspeelde hiermee kostbare punten in het WK maar vond het belangrijker dat hij de gemaakte afspraak respecteerde.

"Ik hoop wel dat we hiermee niet de wereldtitel hebben verspeeld. Het was echter het juiste om te doen, om mijn plek terug te geven aan Valtteri. Ik ben een man van mijn woord."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen