Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton: ‘Ik heb gevochten als een leeuw’

Voor de vierde keer in zijn carrière is Lewis Hamilton wereldkampioen in de Formule 1 geworden. Na een touché met Vettel na de start viel hij ver terug, maar de Brit wist zich weer terug te knokken tot de negende positie. Dat was genoeg om zijn vierde wereldtitel binnen te slepen

Direct na afloop van de race was Hamilton nog aan het uithijgen van een monsterlijke inhaalrace. Na problemen vroeg in de wedstrijd moest hij zich naar voren knokken om alsnog zijn titel veilig te stellen. Dat lukte uiteindelijk door zijn negende plaats. “Ik deed alles wat ik kon, ik had een goede start” , begint hij na afloop. “Ik wist niet precies wat er gebeurde bij bocht drie, ik gaf Vettel genoeg ruimte." "Ik heb daarna gevochten voor wat ik waard ben en ik ben heel trots dat het gelukt is” , reageerde hij met het ongeloof in zijn ogen.

Voor de derde keer sinds 2013 werd Lewis Hamilton wereldkampioen met Mercedes. Alle dank ging dan ook vooral uit naar het team en alle mensen er omheen. “Mercedes is nu voor vijf jaar mijn thuis en ik ben heel trots dat ik deel uitmaak van deze speciale familie." "Ik moet echt iedereen bedanken die mij geholpen heeft om dit te bereiken” , aldus viervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden