© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

'Lewis Hamilton is één van de beste Formule 1 coureurs ooit'

26 jul. 2017 08:20 Wanda Bisschop 0 reacties
Lewis Hamilton jaagt dit Formule 1 seizoen op zijn vierde wereldtitel. De Brit heeft dit seizoen al een aantal records verbroken en wordt volgens zijn teambaas Toto Wolff alleen maar sterker. Volgens Wolff is er dan ook geen twijfel over mogelijk; Lewis Hamilton behoort tot één van de beste F1 coureurs aller tijden!'

Toto Wolff vindt dat Hamilton een plekje in de eregalerij van de F1 verdient

Aan het begin van dit Formule 1 seizoen gold Lewis Hamilton als de grote favoriet voor de wereldtitel. Nu na tien races staat de Brit tweede in het kampioenschap achter Sebastian Vettel. Zijn achterstand bedroeg op een gegeven moment al twintig punten maar dankzij zijn ijzersterke optreden tijdens de GP van Groot-Brittannië is dit teruggebracht naar slechts één punt.

Teambaas Wolff is dan ook erg onder de indruk van hoe Hamilton dit seizoen presteert.

"Lewis heeft een aantal perfecte races gereden zoals bijvoorbeeld in China, Canada en natuurlijk op Silverstone. Zijn winst voor zijn eigen publiek was erg emotioneel en ik weet zeker dat hij de energie van die zege op dit moment nog met zich mee draagt."

Bijna elk weekend evenaart Lewis oude records en vestigt hij nieuwe records
Toto Wolff
© Mercedes AMG F1

Volgens Wolff bewijst Hamilton dit jaar dat hij absoluut tot één van de beste Formule 1 coureurs ooit behoort.

"Bijna elk weekend evenaart hij oude records en vestigt hij nieuwe records in de Formule 1. Daarmee laat hij duidelijk zien dat hij definitief in de eregalerij der groten thuishoort."

Hamilton won voor Mercedes al twee keer de GP van Hongarije, toch ligt de sleutel voor succes in Hongarije volgens Wolff op een ander vlak.

"De Hungaroring is altijd een goed circuit voor Lewis geweest maar hij beseft zich beter dan wie ook dat zijn prestaties uit het verleden geen garanties bieden voor de toekomst. Het draait allemaal om de juiste voorbereiding, hard werken en natuurlijk de vorm van de dag."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen