Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Lewis Hamilton is de beste Formule 1 coureur van deze generatie'

Lewis Hamilton en Sebastian Vettel hebben beide vier wereldtitels achter hun naam staan. Lewis was in de laatste seizoenen vaak een klasse apart en teambaas Wolff noemt hem de beste coureur van zijn generatie.

De laatste vier seizoenen is Hamilton een klasse apart in de Formule 1. Mede dankzij de dominantie van Mercedes pakt de Brit pole na pole, wint hij relatief eenvoudig zijn races en scoorde hij drie titels in de afgelopen vier seizoenen. Teambaas Toto Wolff wil Hamilton dan ook behouden voor zijn team en is uitgesproken: "Lewis is de beste coureurs van de moderne generatie." " Natuurlijk wil ik hem graag zo lang mogelijk behouden voor ons team. Maar Lewis heeft nog de ruimte om nog een contract af te sluiten na onze deal. Ferrari blijft zeer attractief voor iedere coureur", meldt Wolff aan de Daily Mail.

Hamilton staat op het punt om zijn contract met Mercedes te verlengen. De verwachting daarbij is dat Hamilton tekent tot en met 2020. Aan het einde van dat seizoen lopen ook de contracten van Max Verstappen en Sebastian Vettel af. Daarmee staat de deur ook open bij Ferrari of Red Bull. "Lewis is happy. Onze relatie is alleen maar sterker geworden. Natuurlijk zijn er tijdens een seizoen wel eens wat gespannen momenten", aldus Wolff.

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024