© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Lewis Hamilton jaagt op polerecord Michael Schumacher

29 jul. 2017 12:50 Wanda Bisschop 0 reacties
Lewis Hamilton verzilvert dit Formule 1 seizoen het ene record na het andere. De drievoudig wereldkampioen doet tijdens de kwalificatie voor de GP van Hongarije een aanval op een volgende record.

Komt Hamilton op gelijke hoogte met Michael Schumacher?

Op dit moment staat de teller voor Hamilton op 67 poles. Alleen zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher staat nog boven hem maar dit duurt ongetwijfeld niet lang meer. Schumacher behaalde in zijn imposante Formule 1 carrière 68 poles. In theorie kan Hamilton in Hongarije al op gelijke hoogte komen met één van de grootste sporthelden uit de F1 geschiedenis.

Op basis van de vrije trainingen lijkt deze evenaring nog even op zich te laten wachten. Zowel op vrijdag als ook in de derde vrije training kon Hamilton het tempo van de beide Ferrari's niet bijbenen.

Hamilton liet gisteren al aan de pers weten dat hij nog niet bezig is met een evenaring van het record van Michael Schumacher.

"De kwalificatie in Hongarije wordt één van de spannendste sessies van dit seizoen. Ik denk dan ook totaal nog niet aan het record van Michael. Ik moet me gewoon concentreren op mijn taak."

"Het wordt niet gemakkelijk om op de Hungaroring de pole te pakken. In de vrije trainingen is het mij nog niet gelukt om een goede ronde te rijden. Het kan weleens een moeilijke kwalificatie gaan worden voor ons."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen