Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton jaagt op polerecord Michael Schumacher

Lewis Hamilton verzilvert dit Formule 1 seizoen het ene record na het andere. De drievoudig wereldkampioen doet tijdens de kwalificatie voor de GP van Hongarije een aanval op een volgende record.

Op dit moment staat de teller voor Hamilton op 67 poles. Alleen zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher staat nog boven hem maar dit duurt ongetwijfeld niet lang meer. Schumacher behaalde in zijn imposante Formule 1 carrière 68 poles. In theorie kan Hamilton in Hongarije al op gelijke hoogte komen met één van de grootste sporthelden uit de F1 geschiedenis. Op basis van de vrije trainingen lijkt deze evenaring nog even op zich te laten wachten. Zowel op vrijdag als ook in de derde vrije training kon Hamilton het tempo van de beide Ferrari's niet bijbenen. Hamilton liet gisteren al aan de pers weten dat hij nog niet bezig is met een evenaring van het record van Michael Schumacher.

"De kwalificatie in Hongarije wordt één van de spannendste sessies van dit seizoen. Ik denk dan ook totaal nog niet aan het record van Michael. Ik moet me gewoon concentreren op mijn taak." "Het wordt niet gemakkelijk om op de Hungaroring de pole te pakken. In de vrije trainingen is het mij nog niet gelukt om een goede ronde te rijden. Het kan weleens een moeilijke kwalificatie gaan worden voor ons."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden