Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton: 'Mercedes-power is duidelijk beter dan Ferrari-power'

Lewis Hamilton pakte tijdens de Grand Prix van Italië wellicht zijn makkelijkste overwinning van het seizoen. Vanaf de start reed de Engelsman weg van de rest, mede omdat Esteban Ocon en Lance Stroll een buffer vormde tussen Hamilton en zijn concurrenten. Daarna kwam niemand meer echt in de buurt van Hamilton, waardoor hij rustig op zijn zesde overwinning van het seizoen.

Na afloop was Lewis Hamilton dan ook erg gelukkig met zijn overwinning, op één van zijn lievelingsbanen. Vooral de fans maakte indruk op Hamilton, die het vergelijk met zijn 'thuisbaan' Silverstone. " Dit zie je nergens anders" , begon Hamilton na afloop van de wedstrijd, wijzend naar het massaal toegestroomde publiek. "M isschien alleen op Silverstone, maar de energie die het publiek hier opwekt is gewoon fenomenaal en ongeëvenaard." Over de race was Hamilton ook tevreden. Er was eigenlijk geen vuiltje aan de lucht voor de Engelsman. " Ik ben heel blij met de prestaties die we vandaag geleverd hebben, het was een perfect weekend voor ons."

Hoewel Hamilton de fans in Italië prees, maakte hij zichzelf niet populair op het podium. Hamilton had namelijk niks te duchten van Ferrari, en dat liet hij duidelijk weten. "De Mercedes-motor is duidelijk beter dan de Ferrari-motor. We hebben ze niet eens gezien dit weekend" , gaf hij een sneer richting zijn concurrent. Hamilton verwacht echter niet fluitend wereldkampioen te worden. Dit weekend was vrij exceptioneel en Hamilton verwacht dan ook nog een harde strijd. "Dit weekend was de auto gewoon fantastisch. Het team heeft alle puzzelstukjes in elkaar weten te leggen, waardoor we gewoon veel sneller waren. Maar het is zeker nog niet gedaan."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'