Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton noemt nieuwe hypersoft beste Pirelli band ooit

Deze week testen verschillende coureurs de Pirelli-banden voor volgend seizoen. Pirelli heeft de banden naar eigen zeggen ‘zachter’ gemaakt ten opzichte van dit jaar en daarnaast zijn er twee banden toegevoegd. Aan de ‘zachte’ kant van het spectrum is de hypersoft er bij gekomen, terwijl aan de ‘harde’ kant de superhard zijn intrede maakt.

Lewis Hamilton was een van de coureurs die de banden uittestten op het circuit van Abu Dhabi, waar hij afgelopen zondag nog als tweede over de streep kwam. De Brit was zeer te spreken over de zachtste band van Pirelli, de hypersoft. “Het eerste gevoel was positief” , zei Hamilton na afloop van de test. “De hypersoft is de beste band die Pirelli heeft gemaakt sinds de terugkeer in de Formule 1” , aldus een lyrische Hamilton. Hamilton vond de andere banden echter nog steeds ‘te hard’.

“De andere banden waren nog steeds te hard, maar we weten nu in elk geval wat we kunnen verwachten in 2018” , vervolgt Hamilton. “We hebben veel data kunnen verzamelen, waardoor we nu zeker weten dat we in de goede richting werken deze winter.” Kimi Raikkonen reed uiteindelijk de snelste tijd en hield zich wat meer op de vlakte. De Fin vond de bandentest niet zo spannend. “Volgens mij is er niet zoveel veranderd, het voelde niet heel anders aan” , was de nuchtere conclusie van de Fin na 99 ronden testen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi