Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton over superieure pole: 'Dit went nooit'

Lewis Hamilton is ongelooflijk blij met de eerste poleposition van het seizoen. De regerend kampioen stond met een megarondje aan het eind van de kwalificatie zes tienden los van de rest van het veld.

"Wat een heerlijke ronde was dat" , zo vertelt Lewis Hamilton seconden nadat hij uit de auto is gestapt. "Je zou verwachten dat dit soort succes op enig moment went, maar niets is minder waar. Het voelt nog steeds net zo intens als het altijd heeft gedaan." Natuurlijk bedankt Hamilton zoals altijd het publiek, voordat hij gevraagd wordt hoe zijn bliksemsnelle ronde tot stand kwam: "Ik streef altijd naar de perfecte ronde en dit kwam daar heel dicht bij in de buurt."

Gevraagd naar of Hamilton de 'party mode' van de auto moest aanspreken om tot die ronde te komen, grapt Hamilton dat hij 'altijd in de partymodus' staat. Hij vervolgt: "Het was verrassend hoe snel Ferrari was, maar in mijn laatste ronde klopte alles gewoon. Ik reed in dezelfde modus als daarvoor, maar alles viel gewoon op zijn plek." "Ik had eerder al hele goede eerste sectoren gereden, maar nu liet ik deze ook volgen door een goede tweede en derde sector."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'