Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton pleit voor veranderingen in de Formule 1

Lewis Hamilton vindt dat het in de F1 tijd is voor verandering. Van oudsher is het een sport voor mannen, maar de viervoudig wereldkampioen heet vrouwen graag welkom.

Auto's, motoren, engineering en racen. Het zijn niet direct segmenten waarin veel vrouwen actief zijn, maar er is een verandering op komst. Was het 20 jaar geleden nog uitgesloten dat er een dame aan het hoofd van een F1-team stond of een belangrijke rol in een team vervulde, anno 2018 is dat geaccepteerd. Desondanks pleit Lewis Hamilton voor verandering. "Er zijn alleen maar kerels! Ik bedoel, overal over: engineering, marketing en racing." "We hebben geen vrouwelijke racecoureurs. Ik heb een aerodynamica-specialist, een vrouw, en ze is echt gek van auto's", laat Hamilton aan Robbreport weten.

Hamilton krijgt bijval van Susie Wolff. De laatste vrouw die in actie kwam in een F1-auto. "Een van de grootste problemen voor jonge dames is dat ze geen helden hebben als ze opgroeien. Jongens kunnen er bijvoorbeeld over dromen om de nieuwe Sebastian Vettel te worden." "Sommige mensen krijgen de indruk dat het alleen voor vrouwen lastig is om de F1 te bereiken, maar er zijn duizenden mannelijke talenten die hetzelfde doel ook nooit halen." "Om als vrouw actief te zijn in een mannenwereld is soms erg zwaar. Je moet nog harder je best doen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"