Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton: 'Red Bull is de grote favoriet in Monaco'

Na zijn plotselinge zege in Baku was daar een overtuigende overwinning tijdens de GP van Spanje maar volgens de regerend wereldkampioen wordt het geen drie op een rij voor hem.

"Het wordt behoorlijk lastig om Ferrari en Red Bull te verslaan in Monaco. Vooral Red Bull is daar ongetwijfeld heel erg sterk en wat mij betreft zijn zij dan ook de favoriet voor de zege." "Ze waren ontzettend snel in de laatste sector in Barcelona, daar was Ricciardo veruit het snelste van iedereen. In Monaco draait het eigenlijk alleen maar om volledige downforce dus ik denk dat Red Bull daar voor vuurwerk gaat zorgen," aldus Hamilton tegenover The Guardian. Blijkbaar heeft Mercedes weinig vertrouwen in een goede afloop van de GP van Monaco want ook teambaas Wolff verwacht op het stratencircuit een lastig raceweekend.

"Ik ben nu al zenuwachtig voor het raceweekend in Monaco. Het is zo ontzettend lastig om het gedrag van onze auto te bepalen op circuits zoals Monaco, Singapore en Hongarije. Het is bekend dat we daar altijd minder presteren, dus dat wordt voor ons een enorme uitdaging." Hamilton heeft in ieder geval één troost; hij gaat naar Monaco met een voorsprong van 17 punten op naaste rivaal Sebastian Vettel.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"